Me rastin e 7 Marsit kujtojmë të madhin Sadri Këlmendi

Me mijëra vite gjuha shqipe ishte e ndaluar të mësohet nga okupatoret mizor otoman, sllavogrek etj andaj 7 Marsi dhe mësonjëtorja e Korçes zë vend me peshë në historin tonë

Sadri Këlmendi mësues shkrimtar botues përkëthyes albanolog ishte një Migjen një rilindas që nuk u thye kurrë para okupatorit jugosllav, duke u ballafaquar me vështersi të panumërta që të hap rreze diturie .

Sadri Këlmendi moti jetësore e kishte Rilindjen Kombëtare inspirim dhe motivim andaj ai mbetet sinonim i vlerave më të arrira në fushën e diturisë dhe emancipimit tonë shoqëror .

Është e pavdekshme jeta dhe vepra kolosale e tribunit popullor baces sonë emblematik fanarit të ABC Sadri Këlmendit pedagogut brilant

Erald Selca