Enver Gjukaj atdhetar i madh dhe luftëtar i shquar i UÇK-së

Asnjë popull në botë nuk e ka fituar lirinë në pjatë thoshte i madhi Adem Demaçi andaj dhe te ne në Kosovë na u imponua lufta çlirimtare kundër okupatorit serb në vitet 90 ta veçmas 1998/1999

Lufta jonë ka heronjët e renë po edhe të gjallë e një nga ata trima patriot intelektual luftëtar të nderuar të UÇK së është veprimtari i palodhur Enver Gjukaj i cili ishte nga te paret në ZOD në luftë kunder Serbisë dhe Enveri dha materialisht çdo gjë dhe personalisht me pendë e pushkë për liri çlirim e bashkim kombëtar .

Enver Gjukaj terë jetën e tij në demonstrata ishte në rinin e tij studentore kundër okupatorit barbar Titist , dhe atë veprimtari e madheshtoi në UÇK dhe mandej pas lufte dha kontribut dhe për TMK UÇPMB UÇK Kombëtare dhe me dekada ndihmoi krahin e luftës me terë qënien e tij dhe burra si Enver Gjukaj , Isen Ademi i nderuar e i palodhur janë pasuri kombëtare heronjë gjallë me vepra të mëdha e shumë modest idealista të përjetshëm të nënës Shqipëri

Me të tillë burra atdheu ynë gjithmonë do jetë i fortë përballë çdo fortune e shtërngate 🇦🇱✊

Të paqim sa malët e Shqipërisë sonë me vëllezerit e motrat tona idealiste , në synimet tona kombëtare në realizimin e amanetit të dëshmoreve për Bashkim Kombëtar

Autor;Erald Selca

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *