Poezi për Enverin nga Fadil Shyti

ENVER SHQIPON MOS E HARORNI-
SI YLLIN POLAR-SHQIPTARIN E MADH,
ME KRENARI-KURDOHERË TA KUJTONI!?

Me nderime kur kujtohen, burrat e Shqipërisë,
Kastrioti, Qemaili, Buletini, Jashari,
Kurrsesi, nuk duhet të harrohet,
Burr´i madh i Shqipërisë, Enver Shqiptari!

Mos e harroni, burrin e vërtetë të historisë,
Enver Hoxhë Shqipon e Girokastrisë,
45 vite në ballë të stuhive, kundër armiqve,
kundër tradhëtive!

Enver Shqipon, Shqiptarin e vërtetë,
Ay, Shqipërisë Socialiste, ia dha, Dritën e Lirisë,
Ia dha, Dritën e Barazisë, ia dha dritën e Diturisë,
Ia dha, buzëqeshjen e Bukës, Me djersët dhe gjakun,
-Shqiptar Proletar.

Në burimet, e Penës,
Në flakët, e Pushkës!

O shqiptarë dhe shqiptare!
Heronjtë dhe heroinat, kur i kujtoni,
Enver Shqipon, ndër të parë, -mos e harron?!
Përbesë, të ATMËMËDHEUT, rëndë, shumë gaboni,

Ju që, e dini, o s´e dini?!!!
Ju që, errësisht,-marrëzisht,
E urreni dritën, po, gaboni vërtet?!!!
Kur e mohoni, Diellorin!

Ay me PPSH, Shqipërinë Socialiste,
Si mishi me gjakun,-me ideale komuniste,
E bëri shtet, me Pavarësi të VËRTRETË.
E bëri të përparuar, bukuroshe,-krenare.

Përballë botës liridashëse dhe asaj mizore,
Shqipërinë, “Vendin e Shqiponjave”, e bëri Faktore…
Asnjëherë, servilizuese! -Shqipëria JONE….
Përçuese dhe zbatuese, e idealeve partizane.

Bota imperialiste, rëndë po gabohet,-siç u u gabua!
Ndaj Shqipërisë Jone,-tejet gjakatare,
Pa pikë turpi, pa pikë mëshire, po dëshmohet, siç u dëshmua!
O sa dinake,-tejet hileçare, tejet grabitçare…

Enveri ynë, përballë tyre, i çau bllokadat, Stuhitë,
Me Pushkë e Penë,-për Mëmëdhenë,
Kurdoherë, mendjendritur, i pathyeshëm,
I sfidoi, i mundi, armiqtë dhe tradhëtitë!
27 Janar, 2019

Leave a Reply