Shqiprim Lika ishte ushtar shembullor në UÇK dhe TMK

Shqiprim -Avdyl. Lika -I lindur me 01.06.1981
Grabanicë-Klinë
Aktiv ne ish UÇK-ne fllimisht në njesitin Shapti ne Grabanice. Ne detyren e ushtarit.
Më vone pas ramjes se fshatit Grabanicë,i radhitur ne Jabllanice ne brigaden “132” Myrt Zeneli”.
Me detyren e ushtarit , pas shtatorit te 98-emrohet në detyren e Zv- komandantit të Togut , gjegjësisht komandant i skuadres, ne Togun e pare, kompania pare bataliono dyt Brigada”132 Myrt Zeneli
Aktiv në, aksione , gjegjësisht në të teritorin e ‘Dukagjinit , Grabanicë Bokshiq ,Kpuz, Qeskove, Jabllanice, Gergoc, Ratish , Lumbardh Jerzniq,Lluk, Preilep, Baballoq, Maznik , Dashinoc , Junik etj.
Per furnizim më armatim nga Shqipria per ne Kosove ishim 8 here Kosove Shqiperi dhe anasjelltas.
Ushtari me i ri deri në mars-1999 kur kan ardh grupi gjakovareve.
Ushtar aktiv deri në perfundim te luftes se UÇK-se
19.09.199 dhe aktiv ne ish TMK-deri ne 2009.
Lufta Në Kosovë Gjatë Vitëve 1998-99 u morë teksti.

Redaksia portalit çmon lart kontributin epokal të Shqiprimit familjes së tij dhe çdo atdhetari

Leave a Reply