Pavarësia e Kosovës rruga drejt bashkimit kombëtar

Pavaresia e Kosoves -Rruga Drejt Bashkimit Kombëtar

Pavaresia e Kosoves e shpallur me 17 Shkurt 2008 , është një akt historik i Kosoves shqiptare dhe viseve tjera të Shqipërisë .

Pavaresinë e Kosoves nga okupatori barbar shekullor serb e shikoj si trampolinë drejtë bashkimit kombëtar ëndrres së brezave te terë të flijuar për çlirim dhe bashkim kombëtar të të gjithë shqiptareve në një shtet të vetëm me emrin ma të bukur ma të shtrenjtë të quajtur Shqipëri .

Bashkimi Kombëtar do ndodh gjithsesi , dhe kur Kosova me viset tjera do i bashkohet trungut të vet ne do jemi më të fortë më dinjitoz më faktor në gadishullin ballkanik dhe me gjerë .

Të bashkuar askush nuk mund të na marrë nëpërkëmb , do i përballojmë me lehtë apetitet shoveniste te vendeve fqinje armike dhe disa fuqive të mëdha antishqiptare .

Kur jemi të bashkuar edhe bota do na shikoj me një sy tjetër , ne për qëllimet tona kombëtare nuk duhet pyesim askënd .Bashkimi është e drejtë e jona elementare , ështëzgjidhja që ofron paqe dhe qetësi në rajon .

Nese prolongohet zgjidhja e çështjes shqiptare , kurrë rehati nuk do ketë në Ballkan këtë e dinë të gjithë !

Bashkimi Kombëtar është aspirata jonë , ëndrra jonë e ligjshme arsyeja ime pse jetoj është lufta për bashkim dhe fuqizim të Shqipërisë sonë dhe mërgates sonë me vlera .

Erald Selca

Leave a Reply