Muharrem Xhafa kujton gazetën ZËRI I POPULLIT

Në 75 vjetorin e fitores së LANÇ-it

Gazeta “Zëri i Popullit” mbush sot 77 vjeç!
Dhe një mijë vite të tjerë gazetës “Zëri i Popullit”!

“Zërin e Popullit” e themeloi, më 25 gusht 1942, Enver Hoxha në krye të PKSH-së!
Enver Hoxha qe gazetari dhe kryeredaktori i parë i “Zërit të Popullit”!

Gazeta “Zëri i Popullit” mbetet organi i shtypit komunist të Partisë Komuniste të Shqipërisë; gazeta që tmerroi pushtuesit nazifashistë e bashkëpunëtorêt e tyre; gazeta që ngriti popullin për ndërtimin dhe mbrojtjen e socializmit!

“Zëri i Popullit”, sa Enver Hoxha ishte në krye vendit, të popullit, të Partisë, të shtetit, të ushtrisë, ishte zëri i Shqipërisë, ishte zëri i së vertetës edhe për proletariatin e popujt e tjerë të botës! Në kohën e Enverit jehona e “Zërit të Popullit” shqiptar kishte “pushtuar” botên!

Po të kishte qenê kujslingu Mithat Frashëri themeluesi dhe kryeredaktori i parë i “Zërit të Popullit”, 77 vjetori i saj do tê ishte festuar me tamtame nga shteti fashist dhe PS-ja!

Lavdi “Zërit të Popullit”!
Nder e respekt gazetarëve e drejtuesve besnikë të gazetës “Zëri i Popullit”!

Lavdi Enver Hoxhës!

25 gusht 2019

Leave a Reply