Opinion me vlerë nga znj.Vjollce Krasniqi

Pershëndetje për të gjithë Ju qe do e lezoni ketë pjesë nga shkrimi im ,

Qe nga 02/10/22 në Qendrën e Kulturës dhe Pedagogjisë ,ku Unë punojë ,kishimë Një Delegacion nga Israeli 17 .Ps ,ku qendruan Një Javë të terë , pra kemi një planprogram të perbashkët (si patnerschaft ).. ku perfshihën ..Tema Nga me të thjeshtat e gjer tek Politika e mbrendshme dhe e Jashtme ,Kultur ,Sport ,Kriza Energjetike e shumë Tema të ndryshme gjatë Seminarëve Tona …

Bota ashtë e krijuar nga Njerzimi ,ku perfshihët Negativiteti dhe pozitiviteti … me shumë nga Delegatoni ishin Mesues ,Profesor dhe Pedagog .. Edhe per Ta ,të gjitha te arriturat e tyre ,nuk ishin te leta …dhe secili qe merrte fjalën mbrapa vetës lente një Histori ku tregonin rrugën e tij …por edhe ma madheshtore e beri Fjalimin Kryetari i Landratsamt .. ku ceku shumë qeshtje qe kishin te bejnë me të gjith Globin e jo vetėm me Gjermanin …!!Meqense Unë jamë e vetmja shqipare qe punojë në Qendren e Kulturës dhe Pedagogjisë ..donin të dinin edhe mendimin tim sesi kamë arritur ketu ku jamë ,pasiqe edhe unë kam ardhur nga Një Vend tjeter ,me tradita dhe kulur tjetër e sidomos edhe Unë kisha ardhur , pak para Lufte ,dhe si ishte filimi imë në Gjermany !
Mendova mir se qfarë duhej me par të tregoja dhe si ta filloja Fjalimin ,dhe nuk ishte aspak e leht ..pasi qe dhe Unë kisha filluar nga Zero në Gjermany …Disa nga Delegationi me njifnin qe nga 2009 e disa jo dhe për ketë ,fillova separi me presentimin tim dhe familjës sime…duke mos e harruar se nga vijë nga Shteti me i Ri dhe me i bukur Kosova , Vuajtjet e popullit Tim Sundimin Shekullor nga Okupatori Serb … pastaj vazhdova :Edhe Jeta ime ne fillim ishte shumë e veshtir ,në një vend të huaj ,me gjuhë dhe Njerzë të huaj ….por unë kamë filluar Jetën time duke filluar nga Zemra ime..sepse Zemra dashuronë dhe punon drejt ne të kundrën kur Njerzit jetojnë nga mllefi plagosin vetën në rend te parë …pastaj edhe shumë Njerz të tjerë ..per ket arsye mua me ka ndihmuar gjithmon pozitiviteti … edhe pse e kisha shumë të veshtir nuk u dorzova kurrë ,sepse e dija qe Një dit të gjitha perpjekjët Tona do të finalizohën ,me shperblimin me të mdh !!!
Asnjëher nuk u dorzova ,asnjëher nuk i vara shpresat e mia tek të tjerët dhe unë mendojë se asnjëher mos e ndertoni Jetën mbi opinjonët e të tjerëve për Ju ..
Një histori suksesi për mua nuk do të thotë domosdosmerisht sukses financiar ,por do të thotë :Kur Ti ke fituar vetën ,ke gjetur vetën ,ke gjetur arsyen me të bukur qe të jetoshë ,ke gjetur forcën pamvarsisht sfidave ,të mos dorzohësh asnjëher ,apo dhe të rrezohësh dhe te gjeshë guzimin për tu ringritur perseri ….ketu me trathtojë pak heshtja ,sepse kisha shumë dhimbje në shpirt sepse isha e prekur në Luftë dhe pas Lufte …por mora frymë fellë mendova Zemrën time ,qe me ndihmojë ta marrë vetën perseri …!!!Një pjesë e imja gjithmonë ka kerkuar at qe të gjithë e kerkojnë ,paqën e mbrendshme dhe të qenit e lumtur ne çdo kohë sepse mua nuk me bejnë pershtypje gjerat materiale ,por me shumë Ju kushtojë rendsi atyre shpirterore e Familjare andaj dhe nuk me mungon guzimi … Për të ecurë përpara nuk duhët të kemi frig ,qe të fillojmë diqka nga e para sepse gjysma e Punës është e mbaruar atëher kur ke filluar …. (vijonë ) ..me Respekt VK🇦🇱!!