Selca:Haxhi Zeka ishte tmerri i serbëve dhe osmanllinjëve

Haxhi Zeka u vra më 21 shkurtit 1902, derisa po shkonte nga ndërtesa qeveritare në Pejë në drejtim të Urës së Gurit, u qëllua për vdekje nga Adem Zajmi, i cili i kishte zënë pritë me disa persona tjerë.
Adem Zajmi ishte njeri i Stambollit dhe Beogradit dhe eliminimi i këtij kolosi kombëtar u bë me urdhëra serboturke sepse Tribuni popullor Haxhi Zeka i luftonte ashpër armiqët me terë qënien e tij me terë potencialin e tij .

Leave a Reply