Opinion nga veprimtari Naim Lushi mbi Masakrën e Dubraves

20 VITE NGA TMERRI I DUBRAVËS
20 vite më parë, ishim këtu, sëbashku me këta njerëz. Mund të ishim kështu. Përse nuk jemi, nuk do të thot se jemi plotësisht të gjallë, sepse një pjesë e jona përgjithmonë mbeti aty, sëbashku me ata, në varret e tyre, të gjetura e të pagjetura. Ndoshta një pjesë e qënjës tonë s’do të gjindet më kurrë, sëpaku jo deri atëherë, kur për këta të ketë një pikëz drejtësi, sëpaku jo deri atëherë kur drejtësia të filloj të flas drejtë!
Mos harroni, liria e popullit dhe shtetit tonë, mbi këta trupa ka gjetur rrugën e ardhjës së saj, mbi gjakun e tyre, mbi jetën e tyre ka lindur dhe është ndërtuar jeta juaj.

Leave a Reply