FRONTI POPULLOR KUJTON TRAGJEDIN ÇAME

FRONTI POPULLOR I ENVER HOXHES KUJTON TRAGJEDIN ÇAME

Fronti Popullor i Enver Hoxhes në Ferizaj sot ka kujtuar tragjedin çame 75 vjetorin e gjenocidit mbi shqiptaret e Çamërisë të kryer nga Greqia .

Shqiptaret e Çamërisë historikisht kanë kontribuar për çeshtjën kombëtare , dhe në luftën e dytë botërore dhanë qindra dëshmor e mijëra luftëtar të zot .

Shqipëria Enveriane i mirëpriti vëllezerit dhe motrat çame u hapi dyert dhe i sistemoj kudo duke treguar kujdes të veçantë dhe denoncoi barbarite greke te cilat në 49 dhe i luftoj dhe i mundi keqazi .

Sot politika shoqëria jonë duhet të sensibilizoj botën dhe të bashkëndjej me tragjedin çame këtë plagë të kombit shqiptar .

Askush nuk guxon të harroj mizorit romake bizantine , otomane , greke serbomalazeze maqedono bullgare austrohungarisë italisë nazifashisteve mbi popullin tonë dhe coptimin e trojeve arbërore të Gjergj Kastriotit -Skënderbeut .

Greqia nuk mund shes “moral ” dhe flas për civilizim përderisa nuk lejon njerzit varret e tokat e të parëve ti prekin .

Erald Selca -Sekretar
Agim Xhigoli-Kryetar

Leave a Reply