Poezi nga Rexhep Hoxha

Realitet tragjik në vazhdimësi!
Faleminderit Bedri Halimit që e aktualizoi poezinë e para katër dekadash.

DR. MAÇORRI
(Rexhep Hoxha, 1978)

Maçorri im musteqoshi
nuk është tjetër si baloshi.
Në prani të Komisionit:
Dr. Lopës, Viçit, Morrit
mori titull të doktorit.

Maçorri im të lumtë, bre!
Di sa bëjnë tre dhe tre.
Tash gjenia e jote flet
si të dojë në fakultet.

Mos paçim bukë mund të thuash,
kemdoktora sa të duash, kem magjistra me vagona,
çduhet tjetër nsofrat tona?

Dikur rob po kemi plasur
pse doktora skemi pasur. Tani lum na, koha nxorri tbëhet doktor dhe maçorri
Nga Dr. Lopa, Viçi, Morri.

Leave a Reply