Selca:Jashar Salihu Lindja e Shekujve

JASHAR SALIHU LINDJA E SHEKUJVE

Burrë i madh i Kombit Jashar Salihu është një nga lindjet më të mëdha të shekujve shqiptar , është një nga figurat më gjigante kombëtare në terë historinë tonë kombëtare.

Intelektual antijugosllav me familje e shok kohes si kolosi Ismajl Haradinaj etj , i burgosur politik edukator tribun popullor diplomat kokë e LPK së një nga ikonat e UÇK-së diplomat e Drejtuesi i ndershem i Fondit Vëndlindja Thërret
Baca Jashar ishte armiku i përbetuar i Jugosllavisë , ai ishte vizionar unifikues dhe njeri që jetonte për luftën çlirimtare të cilës ja dedikoi jetën e tij deri në tij në ikjen e tij të herëshme nga jeta para 19 vitesh .

Gjeneral Jashar Salihu , ishte njeri i kompletuar në çdo pikëpamje dhe ndihem i privilegjuar që pata rastin ta njoh ndonëse pak nga afër se vepra e tij njihet nga çdo atdhetar kudo në botë .

Gjenerali diplomati burrështetasi Jashar Salihu jetën e tij e shkriu për Liri e Bashkim Kombëtar , ai ishte njeri praktik e jo i llafeve të kota .

Ne si shoqëri jemi të prirur të harrojmë vlerat e Burra si Jashar Salihu , Ismajl Haradinaj duhet të kenë shtatoret e tyre në Dukagjin dhe Prishtinë , shumë kazerma të FSK duhet te marrin emrat e burrave të shquar të kombit si Jashar Salihu me bashkëveprimtar .

Gjeneral Jashar Salihu linte përshtypje kudo në takime me median e huaj përshkak aftësisë së tij dhe superndershmerisë së tij .
Barte miliona marka e dollar me çanta , po shkonte në shtëpi të tij ku ishte bazë lufte e hante me shok çfarë qëllonte .
Jasharin e kishim njeri të pendës , organizimit dhe armëve .

Pa asnjë dyshim një nga figurat më të rëndesishme kombëtare , puna tij djersa e tij kanë hisen e vet në lirinë tonë .

Baca Jashar na mungon pafundesisht ne shokëve nxënëseve të tij dhe mbarë kombit

Erald Selca

Leave a Reply