Shkrim nga Muharrem Xhafa

Ndahet nga jeta para kohe, Lumnije Asllani, bashkëshortja e shokut Muha Asllani!

Ndarja nga jeta para kohe e Lumit është humbje e madhe dhe dhimbje e thellë për Muhon, për djalin e tij, për nipat e mbesat, për familjet e mëdha shkodrane të Lumit e Muhos, një hidhêrim i rëndë për të gjithë shokët, miqtë dhe dashamirësit e shumtë të Muho Asllanit!
Gjatë viteve që Muho Asllani vuante në burgjet politike të borgjezisë, Lumja, zonja e shtëpisë, në mungesë të Muhos e në kushte varfërie ekstreme, qëndroi besnike e në krah të Muhos, mbajti gjallë familjen dhe përballoi si një burrëreshë e vërtete humbjen në moshën e rinisë të djalit të tyre dhe nuk e uli kokën para padrejtêsisë!
I paharruar kujtimi i Lumnie Asllanit!
Ngushëllime shokut tonë, Muho Asllani dhe familjes së tij për këte humbje të madhe!
Më 08.02.2021

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *