Dromcë nga e kaluara!

Para nja tridhjet vjetësh shkova në Gjakovë për me i ble do jorgana, -tregonte një plak.

  • Hyra në një akçihane për të ngrënë pak bukë. Nja katër djemë të ri po m’vesin: prej nga je axho? – Prej Drenice, ua ktheva.
  • Eh ju Drenica nuk patët kurrë një njeri të zot e me shkollë. Na Gjakova po e mbajmë Kosovën dhe filluan e po mi numërojnë Veli Devën, Mehmet Hoxhën, Xhavit Nimanin, Fadil Hoxhën etj. Mjaft ! – u thashë se pasha mixhën po e pranoj, se mos me kanë qita djem moti na kish marrë Shqipnia.

Leave a Reply