Baca Tahir Gjukaj veprimtar i lavdishëm e i paharruar i kombit tonë

Baca jonë i ndjerë tashmë Tahir Gjukaj nga fshati Strellc rrjedh nga një familje bujare atdhetare mikëpritese e antijugosllave .

Baca Tahir Gjukaj në vitin 1975 nga kushtet e rënda politike ekonomike doli në gyrbet Zvicër dhe mbajti terë familjen dhe gyrbet ishte aktiv në demonstrata shumta në Bern Gjenevë kudo ku ishte nevoja , kishte familje të madhe me mbajt shumë brenga mbi supet e tija

Djali i tij i madh nga 8 fëmijë 7 djem dhe një motër Enveri mbante drejtonte familjen dhe ishte në hapa babait me nder dije punë , gjimnazist e student i dalluar ku në afat rekord kreu FSHMN Fizike -Kimi 1982-1986 dhe mandej për shkak gjendjes politike sociale Enveri me familje shkuan në Zvicer , por Enveri u kthye në Kosovë sipas amanetit të babes dhe qëndroi stoik madje duke qenë nga luftëtaret e parë në UÇK .

Veprimtari Tahir Gjukaj ishte aktivist i madh i kombit i fondit UÇK Vëndelindja Thërret me kryetar bacin Jashar Salihu .

Veprimtari Tahir Gjukaj ishte pjesë e luftës kundër Serbisë me terë potencialin e tij , ai ishte humanist i madh e njeri me autoritet në qarqe atdhetare kudo ku ka shqiptare .

Keshtu qe ne Korrik te vitit 98 se bashku me prof Avdullah Hasametaj i burgosun politik i mbledhen te hollat dhe u nisen per Shqipëti perkatsisht në Tropoj ku i priten fshataret e strellcit qe kishin mrri ne Tropoj per ta mar armatimin aq shume nevojshëm për luftën çlirimtare

Ku ishin shume e ndoshta mund ti harroj ju kerkoj falje.Hajdar Qelaj Mehmet U.Qelaj deshmor.Shaban Balaj .Blerim Balaj -hero.Shpend Gjukaj e shumë e shumë te tjerë

Duke folur për JaninaPress Enveri tregon dhe detaje tjera interesante për lexuesin

Me tregojn bashke fshataret qe i prita baba Tahir Gjukaj ka qajt si femija kur i ka pa te lodhun pa buk e te rrakapitun .Dhe nuk ka bo ballë baba me shku ne Tiran me flejte po u ka thon un se bashku me Ju ne nje dhom ka fjet dy net .Dhe i kan ble armatimin dhe i ka percjell per Kosove Farbardhisht te gjithe mbrrin ne Strellc shendosh e mirë e i armatosen fshatin me ato armë aq sa kishin pas mundesi me i pru me krah dhe me gomar.

Dhe nuk do te harroj me pare te veta ma ka ble ne Tropoj nje popovk dhe nje kuti me municion qe ma ka pru Shpend B Gjukaj nga Tropoja ne Strellc .

Baca Tahir ky vigan kolos i kombit i Shqipërisë Etnike pas vitit 1999 e shijoj lirinë e Kosovës për të cilen u mundua tere jeten por na la heret në Janar 2000 vdiq duke pikelluar tere kombin familjen

Për bacen Tahir ka shkruar vargje poezi shkrime dhe poeti atdhetari Vesel Bajraktari .

Lavdi jetës madheshtore baces Tahir 🇦🇱✊

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *