Erald Selca:Patriotizmi i Toni Kukes Majlindes Disit Nores Akilit ekipit Xhudos është shembullor

Patriotizmi i Driton Kukes , Majlindes Disit dhe Nores është shembullor , refuzuan disa shtete !

Selektori i përfaqësuses së Kosoves në xhudo Driton Kuka e ka traditë familjare xhudon dhe vet personalisht ishte yll i ish shtetit okupator jugosllav madje kishte kapur normat olimpike po ai kurrë nuk pranonte të përfaqesonte ish Jugosllavin dhe vite dekada me vonë krijoj 3 superkampione Majlinden Disin Noren etj

Në vitet 90 ta ishte nga të paret me Agron Kuken që pavaresuan sportin në Kosovë nga sistemi jugosllav dhe në kushte okupimi me forca vetanake Iponni i tij lëvizte frymonte shqip kujtoj këtu dhe mbështetjen e madhe për UÇK -në që e dha Toni me familje .

Paslufte mënjëherë filloi punen ndonese kurrë pushteti lokal nuk e ndihmonte ai nuk ndalej duke e berë Pejën Kosovën Japoni të Europes dhe në shtetin amë pa traditë në xhudo ju dha mesime e krijoj bazat .

Toni Kuka përveç profesionist i madh si trajneri më i madh në botë i Xhudos, arteve marciale ai njihet si shqiptar i madh e i kulturuar , kur nuk kishte as rrymë në palestrat e ftohta e me dyshekë jo të mirë tapet jo të mirë në fillet e renda pas lufte i vinë oferta nga Turqia , Azerbaxhani , Finlanda etj të përfaqesonte këto vende po ai dhe yjet e tij refuzuan milionat e privilegjet e tyre për Shqipërin dhe Kosovën shqiptare

Për të painformuarit Majlinda Këlmendi Toni Kuka me staf ishin në Londër 2012 për Shqipërinë në LO

Toni Kuka , Majlinda, Distria e cila rrjedh nga një familje me tradite atdhetare Nora Akili Loriana Shpat Zeka etj dhanë dhe atomin e fundit nga vetja e tyre për të afirmuar kombin shqiptar në botë nëpërmjet sportit frymës olimpike paqedashese

Ju jeni kryevlera të kombit tonë , ju jeni ajka e kombit shqiptar në botë

Ne popullin shqiptar të molisur me qeverisje këqe me halle e derte me tragjedi të shpeshta na lëhtesoni dhimbjet me talentin tuaj fitoret e juaja që kanë berë jehonë mediatike botërore

Krenar me ju deri në pafundësi Kampiona

Autor :Erald Selca

Leave a Reply