Shkurta Bajrami -Shote Galica e UÇK-së

Shkurta Bajrami -Shote Galica e UÇK-së

Në luftën tonë Çlirimtare antipushtuese për liri ,fuqi të madhe pati dhe femra jonë e tillë ishte dhe Shkurta Bajrami nga Pjetershtica e Shtimjes e cila posa i bëri 17 vjeç u inkuadrua në Ushtirinë Çlirimtare të Kosovës si luftëtare e dalluar

Shota me pëgjegjësi të madhe merte pjes në aksione , me kalin e saj të bardhë ,në bartjen e luftëtareve të plagosur ,nga njëra zonë në tjetren , merrte pjesë direkt në frontet e luftës kjo, trimëreshë pa pasur fare frig merte detyra të një luftëtari të dalluar .
Luftëtarja e heshtur dhe nderi i kombit fjalë pakë trimëreshë e rrallë Shotë Galica ishte ndër ushtaret më të reja e dalluar në rradhet e UÇK-së në nivel vendi .

Faliminderit Shota qe kontribuat për lirin e vendit tonë

Heroinë e heshtur dhe nderi i kombit

Autor D.Salihu