Rrahman Krasniqi ishte intelektual dhe atdhetar i spikatur

Z.Rrahman Krasniqi para rreth një muaji na la dhe fizikisht ,sepse vepra e tij dhe vlerat shumëdimensionale do kujtohen me breza të tërë .

Si fëmijë erdhi nga Tuxhevci i Kamenices me familje në Prishtinë ku u rritë edukua dhe formua si intelektual e atdhetar i zjarrtë .

Mbi 16 vite nga 1974-1990 punoi producent në RTP dhe ishte në trajnime shumëta në botë la gjurmë dhe vet RTK e kujtoj me pietet të lartë

Ishte dhe këngëtar i spikatur i këngëve popullore /folklorike ku këndoi kudo troje tona dhe mërgatë me grupin e tij

Kur Serbia 1990 e largoj nga puna me mijëra shqiptar nuk u thye punoi në tregeti dhe hoteleri gastronomi duke shkolluar fëmijët e mbajtur familjen në aparteidin serbomadh

Gjithë jetën la mbresa edukim simpati familje me vlera pas vetes , ishte kontribues i madh i kombit po në menyre heshtur modeste .

Erald Selca