Letër nga Luftëtari Enver Hoxha Klein

Tē dashur bashkēkombas, bashkēluftētar, miq, dashamir,familjar ,
mē 9 Maj ju ftoj nē pērkrahje nē qendēr tē Ferizajit.
Gjithandej qyteteve do tē ketē ‘Shkēndija’ pēr rastin ‘Lagjja e Trimave’.

Nesē e kemi merituar perkrahjen tuaj ju faleminderoj paraprakisht qē tani.
Ftesa vie nē njē kohē kur dihet pak a shumē rreth ngjarjes nē fjalē…

Zērat e shpifjes kundēr nesh ‘u heshtēn’ quditērisht !?

Mē pak fjalē,

ju ftoj edhe nē emrin tim personal ata qē mē njohin nga koha kur erdhēm familjarisht nga Gjermania nē fiilim tē viteteve ‘ 80- ta pēr jetesē/ shkollim nē Kosovē / Ferizaj, ju bashkēluftētar nga fronti i luftēs nē Koshare, ju bashkēatdhetar tē komunitetit nē Dūsseldorf ku aktivitetet pēr Kosovēn Republik dhe çlirimin e saj ishin nē qendēr tē pērditshmērisē sonē pēr vite mē rradhē.
Shumica nga ju dijnē qē nuk do mendoja dy herē kur bēhet fjalē pēr tē drejtat themelore shqiptare kudoqofshin ata nē vatrat e tyre.

U angazhova tērē jetēn pēr prosperitetin, faktorizimin e kombit tonē, pēr njē korigjim historik ndaj tij.

Kosovēn e kohēs sime tē rinisē e kam tē mishēruar shpirtērisht.

Mē kalimin e viteve jo vetēm Kosova por e kuptova tērē pērmasēn e çēshtjes shqiptare dhe ndērlikueshmērinē e saj.

E di sē sē pērditshmēria shqiptare ēshtē e stērmbushur mē protesta, probleme tē shumta.

Nuk ēshtē fati jonē por ajo qē vlenē ēshtē tē riaktualizohet çēshtja e pazgjidhur mbarēshqiptare edhe pas luftērave tē ndodhur gjithandej.

Rinia ju jeni shpresa dhe kuptimi i Atdheut.

Pa ju çdo gjē do humbiste kuptimin.

Qēndroni, faktorizoni prezencēn tuaj ketu.

Enveri

Leave a Reply