E.Selca :Mëhill Velaj zgjedhja jote nderon kombin

MËHILL VELAJ ZGJEDHJA JOTE KRYETAR I SHOQATES SHKRIMËTARËVE SHQIPTARO-AMERIKAN ËSHTË VLERËSIM PËR KOMBIN

Sot nga mjetet e informimit mora vesh lajmin tejet të gëzuar që biri i Gllogjanit të Pejës Lugut të Baranit dhe Shqipërisë profesor Mëhill Velaj u zgjodh Kryetar i Shoqates shqiptaro-amerikane të shkrimëtareve na lumturoi pa masë dhe veçmas mua si ish nxënës i tij në Baran të Pejës ku pedagogu Mëhill Velaj dha mësim rreze diturie .

Si intelektual dhe ish luftëtar si opinionist kjo arritje e profesor Mëhillit më jep shtysë dhe motiv për të punuar për kombin .

Shkrimtari patrioti bamirësi z.Mëhill Velaj është autor i mbi 20 veprave për fëmijë dhe të rritur , është nderi i letrave shqipe është pendë pasuse e Pjetër Bogdanit , Frashërlinjëve Nolit madh e vizioneve kombëtare .

Suksese të mëtutjeshme profesor eminent e i dashur je njeriu që jetën ja dedikove shkronjave shqipe .
Foto Anton Antoni pedagog veprimtar , shkrimtari njohur Agim Desku dhe Mëhill Velaj nga një aktivitet patriotik

Leave a Reply