Me rastin e 7 Marsit Kujtojmë kolosin Sadri Këlmendi

Gjuha shqipe ishte halë në sy për armiqët shekullor , por ajo i mbijetoi kohërave të rënda .

Me rastin e 7 Marsit kujtojmë me pietet nderim maksimal tribunin popullor , mësuesin e madh albanologun shkrimtarin studiuesin e patriotin Sadri Këlmendi emër i lavdishëm i letrave shqipe .

Terë jeta e tij ishte luftë kundër bishave karpatiane , ishte luftë për dritë për dalje nga errësira shumë shekullore e pushtimeve dhe injorancesë.

Lavdi jetës dhe veprës madheshtore të bac Sadri , njeriut që la gjurmë në shkencen dhe edukimin e brezave të terë pa u mposhtur kurrë nga asgjë e të tillë kolos na mungojnë sot.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *