Presidenti i Kosoves Hashim Thaçi Dekoron Sefer Shabanin-Mikushnicen

Presidenti i Republikës së Kosovës z. Hashim Thaçi dekoroi gjyshin tonë Sefer(Vesel) Shabani me URDHRI “ HERO I KOSOVËS”.
Nê emer të Presidentit Thaçi, këshiilltari i tij Adil Behramaj dorzoi dekoratën sot me: 31.08.2020.

Po japim një biografi të Sefer(Vesel) Shabani i lindur 1900-1982 në Mikushnicë-Skenderaj, një jetë në shërbim të kombit, ishte tmerri i armikut i Serb. Po japim disa të dhëna dokumentare për çka është gjykuar Sefer Shabani nga Mikushnica, fillimisht u denu me vdekje, me vonë denimi u shendrruar në denim në 20 vjet burg të rëndë të cilin e vujti deri në përfundim. E tërë kjo për shkak të LIKUDIMIT TË SHTABIT QETNIK-PARTIZAN më 1945 në Prekaz të Poshtëm në lagjën Kodraj.

Historik i shkurtër rreth jetë dhe veprimtarisë së atdhetarit të çështjes kombëtare të Sefer Shabani , shkruar nga autor të ndryshëm, doktor shkencash dhe punëtor shkencor:

 1. Muhamet Mjeku, Lufta e Drenicës dhe Shaban Polluzha 1991,
 2. Dr Muhamet Pirraku 1992, Ripushtimi Jugosllav i Kosovës 1945,
 3. Dr Islam Dobra, Lufta e Drenicës
  1995,
 4. Aferdita Halimi-Cernica, Raif Halimi-Cernicë 2000,
 5. Azem Hajdini, Shaban Polluzha dhe përsonalitete 2003,
 6. Nezir Qitaku, Drenica me shekuj 2007,
 7. Azem Hajdini, Lufta e Artakollit, Prellovcit dhe e Skenderajit,
 8. Fazli Hajrizi, Drenica dhe Lutanët e Turiqevcit 2006,
 9. Rashid Krasniqi, Përjetime të lehta 2008,
 10. Bedri Muhadri 2008,
 11. Jeta dhe Veprimtari Luftarake pēr Shaban Mangjolli.
 12. Riza Graiçevci,Arbania e Vogël dramë 1982.
 13. Aktakuzen dhe Aktëgjykimin e posedon familja.
 14. Koha Ditore 1992,
 15. Epoka e Re e datës 2001,
 16. Rilindja 2001,
 17. Epoka e Re 2002,
 18. Zeri 2003,
 19. Shkëndija etj.
 20. Kushtuar poezi dhe këngë nga rapsodet popullor.

Pushka M-48 mm e cila është në foto pas luftës së tre brezave dhe së fundi e UÇK-së, sot gjendet në Muzeun e Kosovës për ruajtje.

Familja (djemtë) e Sefer(Vesel) Shabani, kanë ndarë 30 troje, për Shqiptarët që deshirojnë të kthehën në Kosovë, dëshmi gazata e vitit 1990.

Jemi krenar më jetën dhe veprimtarinë e gjyshit tonë, i cili një jetë ja kushtoi atdheut kështu shkruan na njofton Skënder Shabani raporton JaninaPress

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *