ATDHETARI MEHMET KRASNIQI KOLOS I KOMBIT TONË

Për Jugosllavinë fashizoide kriminale pushtuese lëvizjet atdhetare të gjigantave kolosave tanë si Adem Demaçi Fazli Greiçevci Ramadan Shala Nezir Gashi baca Mehmet Krasniqi etj ishin goditje për të e shpresë për popullin se liria do vijë me përpjekje mbinjerezore .

Peja e Haxhi Zekes dhe mijëra patrioteve ishte bastion shqiptarie dhe ish i burgosuri politik intelektuali prijësi kolosi Mehmet Krasniqi ishte një uragan i pathyer në çdo etap , ai misheronte përpjekjet më sublime ai ishte frymëzues dhe ideator ishte njeriu i vegjelise familja e tij në ilegale dhe luftë UÇK.-së u bë magje lufte e mbështetje të sinqertë .

Kontributi i bac Mehmet dhe brezit të tij ishte motivim që më vonë ne djem e vajza të luftonim armikun barbar serb me terë qënien tonë .

Veprimtaria patriotike liridashese e kolosit Mehmet Krasniqi gëzon autoritet mbarëkombëtar , e la prapa një familje model shembullore dhe udhën e këtij tribuni popullor të çlirimit bashkimit kombëtar e vazhdoi e bija motra jonë intelektualja brilante Lumturije Krasniqi e cila kontriboi pandal që ne demonstrata pajtim gjaqesh në shtet paralel luftë të UÇK së në TMK shtetendertim .

Kjo familje emblematike kombëtare , është thesar kombëtar dhe baci Mehmet e ka emrin me gërma të arta në historinë e popullit shqiptar .

Erald Selca

Leave a Reply