Shaban Shala -Emër i Lavdishëm i Shqipërisë

Komandant Shaban Shala , shembulli se si duhet Atdheu

U bënë 8 Vite nga ikja jote fizike Komandant Gjeneral intelektual , ilegal dhe veprimtar i lavdishëm i çeshtjës kombëtare Shaban Shala lis Drenice , lis Shqipërie dhe njeriu i principeve dhe normave të larta .

Kam pas fatin dhe nderin e madh këtë tribun popullor ta njoh në luftën çlirimtare të UÇK -së , dhe pas lufte në shtetëndërtim dhe ideali i tij ishte tepër i madh ishte ideali i vlerave dhe instalimit të tyre gjë që nuk ndodhi siç dëshiruan vigajt kombëtar që lanë gjurmë në historinë tonë kombëtare .

Baca i madh Adem Demaçi kur flisnim për Vëlla Shaban Shalen fliste me respektin më të madh dhe zëri i dridhej e besa mua lotët më shpëtojnë çdo herë , edhe sonte më tradhtuan lotët kur isha te varrezat e dëshmorëve në Prishtinë dhe varri i mitikut Shaban Shala këtijë personaliteti eminent e të lavdishëm .

Familja Shala krahas Gjeneral Bedriut dores së djathtë të Bekim Berishes-Abes i dha kombit çdo gjë ishte bazë lufte e çerdhe atdhedashurie kundër regjimit kriminal Titisto-Millosheviçian dhe Gjeneral Shaban Shala ishte shpirti i UÇK -së sonë me aftësin e tij dhe drejtimin e tij si dhe la mbresa të pashlyera te mediumet e huaja CNN, BBC EURONEWS etj

Vitet ikin , e dhimbja na shtohet ajo nuk shuhet kurrë baca Shaban sepse jeta dhe vepra jote dmth luftë për liri , çlirim e Shqipëri ??

Emri yt është i skalitur në histori o kolos i atdheut , ja ke nderuar namin Drenices dhe armët Shqipërisë

Erald Selca

Leave a Reply