SELCA:LUIGJ GURAKUQI TRURI I KOMBIT

Luigj Gurakuqi-Truri i Rilindjes Kombëtare

Me 19 Shkurt 1879 lindi një nga kokat më të ndritura të kombit tonë dhe truri i rilindjes sonë kombëtare diplomati shkrimtari poeti patrioti i shquar Luigj Gurakuqi .

Luigj Gurakuqi ishte njohes i shkëlqyeshëm i shumë gjuhëve të huaja , ai ishte truri i përgatitjeve për shpalljen e pavarësisë së Shqipërisë me 28 Nëntor 1912 të me Ismail Qemailin , Hasan Prishtinen e patriot tjerë .

Gjiganti i kombit Luigj Gurakuqi , ishte përveç i pendës dhe i pushkës dhe terë jeta e tij ishte luftë për dritën e Shqipërisë luftë kundër hordhive otomane sllavogreke etj

Personaliteti i Luigjit i tejkalon përmasat kombëtare , ishte figurë me peshë ndërkombëtare .

Vrasja e tij nga falangat zogiste me 2 mars 1925 ishte humbje e madhe për terë kombin tonë !

Erald Selca

Leave a Reply