Enveristet kujtojn me respekt maksimal Afrim Zhitin dhe Fahri Fazliun

30 Vite me parë dy kolosa të ilegales së lavdishme Lëvizjes themeluses së UÇK’së Afrim Zhitia, dhe Fahri Fazliu ja tronditen themelet Jugosllavisë e cila ishte duke dhenë shpirt .
Të shkolluar dhe brymosur me mësimet e Kryekomandantit Enver Hoxha , me mësimet e Adem Demaçit e me dashurin për historin e kombit dhe për mosdurim ndaj armiqëve luftuan me datë 02 Nëntor 1989 në Bregun e Diellit me qindra polic e ushtar Jugosllav .
Luftuan shpindë për shpindë duke rezistuar terë ditën duke kënduar për mëmëdheun , ranë Afrimi dhe Fahriu po armiku pësoj humbje të mëdha u desht helikopteri Jugosllav ti barte të vraret dhe plagosurit serbosllav .
Ata ranë , për të mos vdekur kurrë ideali i tyre ishte Bashkimi Kombëtar e nese nuk e realizojmë amanetin e dëshmoreve ne jemi askusha .
Lavdi Titaneve të Shqipërisë

E.Selca

Leave a Reply