Harresa e Vlerave !

KATEGORITË E LIRISË TË HARRUARA !

Sa për shtet kategoritë e lirisë luftëtar invalid të UÇK-së , familjet e nderuara të dëshmoreve veprimtar moti kishin vdekur urie nga mungesa e dores serioze e ndihmes dinjitoze shteterore .
Fale forcave vetanake , familjeve e ndonjë dashamiri të pakët atdhetar këto kategori tejet me vlera po mbijetojnë ani pse në varfëri ekstreme ..
Është berë tashme histori kjo temë , UNMIKU EULEXI e hafijet paten Gjueti shtrigash ndaj nesh e shteti u more me lemosha dhe me anomali tjera.
Kur une kam shkruar për këto tema në gazeten Tribuna , Shekulli , Epoka re portale te tjeret bënin sehir dhe freskin qeverive te ndryshme e fajtor per kete gjendje jane te gjitha qeveritë për mosndryshimin e jetes cilesore të luftëtareve familjeve te tyre .
Afer 50 veteran kanë berë vetëvrasje nga jeta e rëndë , mijera kanë vdekur ne moshe te re nga semundjet e po ashtu me mijëra janë semurë në varferi ekstreme ..
Mungon tretmani njerezor , mungon rehabilitimi vizitat mjekesore me pa gjendjen emocionale te kategorive te lirisë kategorive më të varfera e poshteruara nga qeverite pacifiste po edhe k.luftes .
Luftëtaret janë linçu jane largu nga puna në TMK FSK POLICIA BURGJET DOGANAT INSTITUCIONET TJERA , nuk i ka mbrojte askush pos ndonje deklarate sa per sy faqe .
Veteranët e invalidet varesisht nga gjendja e tyre shendetsore do duhej te kishin dhe punē , e familjet e deshmoreve trajtim teper te merituar

Shteti duhet ti rrisë ato dreq lemoshe , dhe të ju jep të drejte pune luftetareve në baze te nivelit te tyre arsimor e doren zemer luften e kane bo opinga vegjelia e jo femijet e “intelektualeve”
Shteti dhe shoqëria që harron deshmoret dhe vlerat ai shtet duhet te turperohet, sot sulmohen deshmoret lufta dhe harrohen heronjet e heshtur

Erald Selca

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *