E.Selca Myrvete Maksutaj Dëshmorja që ra për të shpëtuar bashkëluftëtaret

Myrvete Maksutaj dëshmorja e Kombit nga radhët e UÇK-së me katër dhjetor 1998 pas një betejë të ashpër urbane në ambientet e spitalit të Pejës ra dëshmore duke tentuar ti shpëtojë shokët e luftës .
Dhe në radhët e forcave armike pati humbje të mëdha sepse spitali qyteti ishte në shtetërrethim .
Kjo familje historikisht ka qenë në shërbim të kombit lirisë dhe atdheut me çdo formë pa ju nënështruar kurrë armikut serbomadh .

Heroina e Kombit tonë në moshën më të re ra për të mos vdekur kurrë , ajo e brymosur me ideale atdhetare nuk mendoj për vete rininë e vet po për kombin shqiptar andaj pa dëshmorët pa luftën çlirimtare të UÇK-së liria nuk do vinte kurrë .

Lavdia u takon dëshmorëve të mëmëdheut nënës Shqipëri , nderi e madheshtia u takon përjetësisht dalëzotëseve të atdheut .

Dhamë gjithçka nga vetja ndonese pakice në numër të armatosur lehtë , për lirinë dhe e mundëm Serbinē vrastare .

Duhet mund dhe punë e madhe për Bashkimin Kombëtar dhe respektimin e vlerave si dhe progresin e kombit tonë të shumëvuajtur me mijëra vite 🇦🇱✊

Erald Selca

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *