Rexhep Malaj dhe Nuhi Berisha figura të lavdishme të Shqipërisë-Erald Selca

Rexhep Malaj , dhe Nuhi Berisha dy Gjigantë Kombëtar që luftuan një Jugosllavi barbare !

Ikonat Kombëtare Rexhep Mala dhe Nuhi Berisha , militantë ilegal intelektual atdhetar të pashoq që tronditen një Jugosllavi fashiste dhe okupatore .
Të pathyshëm ishin edhe në kampet e përqëndrimit jugosllav po edhe në jetë sepse me mësimet e shokut Enver literaturen e kohës ishin mendjendritur luftuan me pendë dhe armë deri në frymën e fundit këta kolos të pan shqiptarizmes të cilet e kishin idhull Skënderbeun , Avni Rustemin, Qemal Stafen Enver Hoxhen e Adem Demaçin .

Kanë qënë jo veç trima po edhe intelektual të pashoq autor të mijëra shkrimeve të mprehta

E terë jeta e tyre ishte luftë për çlirim emancipim përparim dhe Bashkim Kombëtar .

Para 37 Vitesh dy burra në Kodren e Trimave luftuan me armikun jugosllav deri në fishekun e fundit , dhe okupatori jugosllav pesoi humbje të mëdha .

Rexhepi dhe Nuhiu këta gjigantë kombëtar i thanë okupatorëve këtu është Shqipëri , dhe dekada më vonë UÇK -ja me luftën e saj liridashese ua mori hakun Rexhepit Nuhiut dhe krejte atdhetareve duke e mundur Serbinë (Jugosllavinë fashiste)

E pavdekshme është jeta dhe vepra e këtyre gladiatoreve të Shqipërisë .

Lavdi dëshmorëve të kombit tonë 🇦🇱✊

Erald Selca

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *