Selca:Xhevat Qerimi Kolosi i madh i LPK UÇK-së

Xhevat Qerimi Figurë e Lavdishme e LPK UÇK -së

Heroi i heshtur Xhevat Qerimi biri i madh i Anamoraves kësaj çerdhe shqiptarizmes , ndonese i ri në moshë i brymosur me ndjenjat me fisnike me atdhetare nga Historia e Lavdishme e kombit tonë dhe Shqipëria Enveriane nuk u ndal kurrë në demonstrata antijugosllave në organizim atdhetar , ku ishte pjesë e rëndesishme e LPK dhe celulave para armatosura madje ku kreu stërvitje në Shqipërinë mëmë

Shokët dhe vëllezërit e idealit Ismet Sylejmani e ka kujtuar në vijimësi me shkrime akademi përkujtimore dhe nderime-homazhe dhe unë sa herë shkoj në Gjilan puna parë nderoi dëshmoret dhe në çdo vendbanim shqiptar nderoi dëshmoret në varreza dhe u dërgoj nga një lule modeste te lapidaret sepse fal ju heronjëve jemi të lirë .

28 Vite me parë në një aksident komunikacioni na iku tragjikisht heroi i Shqipërisë burri i madh i paepur i kombit tonë trimi e strategu vizionar njeriu i lapsit , organizimit dhe pushkës Xhevat Qerimi .

Kombi ynë i vogël me numër , dha heronjë të pavdekshëm të cilët janë maja e ajsbergut janë maja e olimpit janë kryevlera e shqiptarizmes

Jeta dhe vepra e Heroit lavdimadh Xhevat Qerimi rron përjetësisht si uragan i çlirimit dhe Bashkimit Kombëtar 🇦🇱✊

Erald Selca

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *