E.Selca Sylë Dunavi emër i madh i kombit dhe i paharruar

Sylë Dunavi një jetë ja kushtoi Kombit

Gjithmonë treva e nderuar e Anamoraves dhe Karadakut ka luftuar kundër okupatorëve otoman, bullgar sllavoserbomaqedon dhe kanë dhenë çdo gjë për kombin tonë përparimin e tij dhe lirinë .

Baca Sylë Dunavi ky prind shembullor ky zëmerbujar ky humanist i madh , ky shqiptar i madh terë jetën e tij në gyrbet e shkriu në të mirë të kombit tonë

Baca Sylë Dunavi e donte me mish e shpirt lirinë e Kosovës dhe bashkimin kombëtar , ai ndihmoi me djemtë e vajzat e tij arsimin shqip në vitet 90-ta , minatoret ndihmoi UÇK në nëpërmjet Fondit Vëndelindja Thërret me mijëra franga kafshaten e familjes së tij e dha për luftë çlirimtare po ashtu baca Sylë ndihmoi dhe UÇPMB dhe UÇK në Iliridë .

Sylë Dunavi gëzonte autoritet të madh Karadak dhe mërgatë me vlerat e tij të panumërta me burrërinë , patriotizmin humanizmin të cilen udhe e vazhdon dhe sot familja e tij e përkryer e përparimtare dhe e civilizuar .

Si luftëtar i te gjitha luftërave çlirimtare dhe veprimtar e çmoj lart kontributin epokal të burrit madh e të pavdekshëm Sylë Dunavi .

Sylë Dunavi ishte meteor lirie , vlerë e jashtëzakonshme morale njerëzore dhe kombëtare dhe emri i tij do kujtohet brez pas brezi dhe madheshtia e tij kolosale .

Baca Sylë e kishte idol Gjergj Kastriotin Skënderbeun dhe e konsideronte burim frymëzimi për terë kombin tonë

Erald Selca

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *