Fronti Popullor kujton Kongresin e Manastirit

Rroftë Kongresi i Manastirit, një nga bazamentët e Gjuhës shqipe .
Gjuha shqipe , gjuhë që ju rezistoi perandorive më mizore gjuhë që duhet ruajt fol shkruajtur me fanatizëm kudo ku janë shqiptarët në botë
Kujtojmë ideatoret drejtuesit eminentë si Luigj Gurakuqi Gjergj Fishta etj mbarë delegatët dhe Komandant Çerçiz Topullin me luftëtarë që u angazhuan për sigurin e punimeve të Kongresit të Alfabetit shqip .
Të dhemb zemra që Manastiri ynë dikur me shumicë shqiptare sot janë asimiluar .

Leave a Reply