Rexhep Malaj dhe Nuhi Berisha figura madheshtore

Rexhep Mala dhe Nuhi Berisha -Figura Monumentale të Shqipërisë

Dimrat tonë , Janaret tonë ishin të acartë ftohtë nën regjimin pushtues kriminal jugosllav dhe dëboren me gjak e skuqnin trimat tanë ideologët kombëtar intelektualet dhe militantët , të pathyeshmit Rexhep Mala dhe Nuhi Berisha

Me idealet e Gjergj Kastriotit -Skënderbeut , me idealet e Rilindjes të Nolit dhe Avni Rrustemit Kryekomandant Enver Hoxhes e bac Adem Demaçit me dashurin më të madhe në botë atë për liri e Shqipëri Rexhepi dhe Nuhiu ja nderuan armët lart mëmëdheut duke e luftuar armikun me pendë dhe armë në duar

Gjigantët tonë rreth 40 vite me parë , mu në moshën më të mirë në Prishtinë ranë dëshmor të atdheut në luftën e tyre për çlirim bashkim kombëtar e progres shoqëror

Armiku jugosllav me helikopter autoblinda me çdo mjetë luftoi me dy gueril të partisë së luftës pararendese e UÇK -së më vonë
Kujtojmë se bijët e shquar të atdheut kishin bashkëveprimtar koloset si Ali Ahmeti , Shaban Shala bacen Agim Syeljmani etj

Meritojn respekt baca Agim dhe baca Ismet Sylejmani për librat e botuar akademitë përkujtimore e shënuara me madheshti .

Kam shkruar dhe vet qindra ese , shkrime për këta dy flakadana lirie për këta dy shqiptar të lavdishëm që nuk e duronin robërin jugosllave

Ata pseudopatriot që i kanë shërbyer dikur Levizjes, e me vonë pacifizmit qyqar nuk mund flasin për viganet e kombit e as çeshtjen kombëtare

Ushtria Çlirimtare e Kosovës çlirimtarja jonë , ua mori hakun Rexhes Nuhes e mijëra liridasheseve të shtreses pakët atdhetare .

Lavdi e Përjetshme ju titan të atdheut

Fal juve ne jemi të lirë

Erald Selca

Leave a Reply

Your email address will not be published.