25 Vite nga Rënia Heroike e Naim Nimonajt Epror i UÇK-së me bashkëluftëtarë

25 VITE NGA RËNIA HEROIKE E EPRORIT NAIM NIMANAJ DHE ARTON HASANIT

Dy nga bijët më të shquar të Shqipërisë Naimi dhe Artoni nga familje të nderuara ranë dëshmor në altarin e lirisë me 11 Gusht 1998 në fshatin Gllogjan të Deçanit si luftëtar emblematik të saj të orëve të para kundër okupatorit serbomadh .

Kjo trevë nuk i duron armiqët thoshte i madhi Kapedani i UÇK-së Hamzë Jashari , dhe pakica atdhetare idealiste luftoi për liri e Shqipëri .

Eprori i UÇK-së Naim Nimonaj ishte strateg i lindur , trim i rrallë dhe i dëshmuar në beteja anëkend Dukagjinit e me gjerë .

Me dhjetera herë barti armë nga mëma Shqipëri e konaku bac Metë Nimonaj u bë oxhak lufte Shqipërie u rreshtuan i madh e ivogel në UÇK

Ka lenë shumë gjurmë kolosale kontributi i Eprorit Naim Nimonaj në ZOD UÇK nje Skenderbe në UÇK

Organizator lufte ma te miren moshë , i kudondodhur në luftime dhe afer popullates civile në logjistikë etj

Fal dëshmorëve jemi të lirë jetojmë frymojmë shqip dhe u çliruam nga zgjedha pansllaviste

I kujtojm me respekt pakufishëm dhe trimat tjerë e mbarë dëshmorët e atdheut tonë të shumëvuajtur

Enver dhe Orhan Halilaj, Arben Ahmetaj dhe Halil Sejfijaj.

Lavdi e përjetshme
Liri Çlirimtarëve
Rroftë Shqipëria

Erald Selca