Agim Xhigoli Uron Ditën e Alfabetit në emër Frontit dhe Enveristëve

22 Nëntor përbën një ditë të rëndësishme në Shqipëri, Kosovë, Republikën e Maqedonisë Kosovë Lindore Malesi Çamëri dhe në diasporën shqiptare. Kjo datë shënon ditën e Alfabetit të Gjuhës Shqipe.

Alfabeti u njësua gjatë Kongresit të Manastirit i njohur ndryshe edhe si Kongresi i Alfabetit.

Mes datave 14 nëntor – 22 nëntor 1908 është mbajtur një konferencë akademike në qytetin e Manastirit, për standardizimin e alfabetit të gjuhës shqipe.

Pra Urime data e 22 Nëntorit !