ADEM JASHARI ISHTE SHPIRTI I UÇK -SË

Me 5 Mars 1908,Komandant Kapedan Çerçiz Topulli po luftonte në Mashkullore me çetat e tij kundër hordhive osmane duke dal fitimtar , kurse 90 vite me pas pikërisht me 5 Mars 1998 në Prekaz të Drenices martire po luftonte Komandanti legjendar i UÇK -së Adem Jashari me familje me bacen Shaban dajen Osman e vëllaun trimin e madh Hamzë Jashari po luftonin Serbinë kriminale deri në vetëflijim në sakrificen më të pashembulltë që njeh njerëzimi por që ende politika dhe një pjesë e popullit nuk ja di vlerën !
Idol i Ademit Kapedanit të UÇK -së ishte Kapedani i madh Çerçiz Topulli prandaj historia dhe madhështia e tyre i bashkoi në kauzen për liri e Shqipëri .
Të pavdekshëm , të paharruar monumente në zemrat tona jeni kolos të kombit shqiptar .

Erald Selca

Leave a Reply