Selca :Gjeneral Shaban Shala një nga figurat më të mëdha politiko -ushtarake të shekullit 20-të

Kolosi i kombit Shaban Shala na mungon veç fizikisht sepse vepra e tij është madheshtore ashtu siç është e familjes së tij në Drenicen heroike si bastion shqiptarizme .

Shaban Shala dhe Bedri Shala mbarë familja u vunë në shërbim të shpartallimit të Jugosllavisë dhe bashkë me Adem Jasharin Fehmi Lladrovcin Rexhep Malen Nuhi Berishen etj i vunë hapat e krijimit frontit çlirimtar .

Shaban Shala intelektual veprimtar eminent epror i lartë i UÇK TMK FSK ishte shembull se si punohet flijohet për atdheun Shqipërinë .

Erald Selca

Leave a Reply