ADEM DEMAÇI BABAI I KOMBIT SHQIPTAR

Si sot një vit me parë na la baca Adem Demaçi një nga figurat më të ndritshme kombëtare dhe botërore .
Humbja e njërit nga etërit e kombit shqiptar është humbje e madhe, për kombin tonë dhe vet njerëzimin .
Bac ti ishe lideri i Kombit shqiptar më shumë se gjysëmshekulli nën okupimin mizor jugosllav , ti ishe zemra e rezistences armatosur të UÇK ‘së ti intelektuali i madh tribuni i madh popullor i burgosuri më i madh politik në botë sëbashku me Mandelen .
Bac ti i dhe kombit shqiptar gjithëçka , pa i marrë asgjë .
Faktori politik i ndyrë dhe pseudoelitat nuk ta diten vlerën kurrë sepse ti ishe më i madhi më i ndershmi më i dituri më kryevizionari më mendjendrituri më trimi .
Edhe në varrim ishim pak bac se të pakët ishin atdhetaret me shekuj te ne , edhe sot do ketë ca manifestime të zbehta për ty sa për sy e faqe .
Ne praktikisht nuk dimë t’i çmojmë kryevlerat e kombit shqiptar prandaj jemi ku jemi !

Jam i lumtur që isha nxënës besnik i mësimeve tua Adem Shqipnia .

Vepra jote gjigante kolosale do kujtohet me shekuj , sa të ekzistojmë mbi dhe .

Erald Selca

Leave a Reply