Prof .dr Nusret Pllana uron 7 Marsin

URIME 7 MARSI DITA E MËSUESIT/MËSUESËS!
Më, 7 mars 1887, në Korçë u hap shkolla e parë zyrtare në gjuhën shqipe. Ndërsa më 23 tetor të vitit 1891, poashtu në Korçë u hap shkolla e parë e vashave.
Kjo edhe firmos fillimin e edukimit të popullit shqiptarë në gjuhën e tyre të lashtë dhe shumë të bukur amtare.
URIME dhe GËZUAR populli im i dashur!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *