Sylë (Metë) Nimonaj Hero i Gjallë i luftes çlirimtare të UÇK-së

Familja baces Metë dhe terësi ajo Nimonaj nga Gllogjani heroik i Deçanit të Shqipërisë është një nga familjet më emblematike kombëtare duke dhenë shumë dëshmor Naimin lavdimadh , Luanin dhe Fatmirin këta gjigant të famëmadhes UÇK

UÇK ja është e popullit shqiptar dhe vet historia

Dhe shume heronje te gjalle e tere familja u vu ne sherbim luftes nga plaku te fëmija atëbotë siç ishte Kushtrimi

Baca Sylë Nimonaj është nga luftëtaret e parë trima të UÇK-së Dukagjin e Kosovë qysh herët ne fillet e luftes 1998 dhe u dëshmua në vitet 1998/1999 në luftime , logjistikë bartje armëve organizim shtrirje luftes dhe ishte epror i nderuar i UÇK së bashkë me vëllaun heroin e Popullit shqipëtar legjendarin Naim Nimonaj

Baca Sylë vëlla bashkëluftëtar i imi është hero i gjallë si shumica e luftëtareve ndershem e patriot që kombin e ka numer një në jetë dhe ja ka ruajt nderin me terë familjen atdhetare puntore oxhakut bac Metë Naimit lavdimadh kolosal e familjes Nimonaj

Ne heronjet e gjallë si baca Sylë duhet ti duam po aq sa dëshmorët e kombit tonë sepse janë pasuri thesar kombëtar e kombit tonë të shumëvuajtur i cili fal luftes se drejte u çlirua dhe debuam Serbin okupatore

Autor Erald Selca

Leave a Reply