Familja Salihaj Bastion i Shqiptarizmes dhe UÇK-së

Familja e veprimtarit të shquar Reshat Salihaj familje martire e Shqipërisë

Historikisht populli shqiptar e ka trasuar udhën e vet që nga koha e Skënderbeut madh me shpatë dhe me pushkë në duar për liri , çlirim dhe Bashkim Kombëtar

Familja emblematike Salihaj veçmas ajo e bashkëluftëtarit bashkëveprimtarit të UÇK-së Reshat Salihaj nga fshati Duraj i Kaçanikut legjendar tërë jetën e ka luftuar armikun otoman sllavobullgar .

Baca Izet nëna jonë Azemine të paharruarit tonë me njëmijë mundime rriten dhe edukuan kombëtarisht njerëzisht familjen duke u mesuar se Shqipëria dhe liria arsimimi e puna të jenë të parat në jetë , mesime këto aq të vyera akademike do thoja

Veprimtari Reshat Salihaj njeri i ngritur i shkolluar e rritur në demonstrata antijugosllave vitet 80 dhe 90 ta me terë qënien e tij familjen në Kosovë Zvicer kudo u vu në shërbim atdheut duke marrë pjesë dhe vet në LPK famemadhe dhe UÇK-në legjendare ku familja e tij vitet 90 ta dhe vitet 1997-2001 ishte magje e UÇK UÇPMB UÇK kryebazë atdhetare në luftë çlirimtare kundër okupatorit terrorist jugosllav

Pushtuesi jugosllav e kishte halë në sy këtë familje andaj me 13 Prill 1999 kreu një masakër mbi deshmoret martiret heronjët e kësaj familje nga më të lavdishmet e kombit shqiptar krahas familjes Jashari , Haradinaj Deliaj etj duke vrarë Bekimin e Lumnijen , Izairin e Sabriun e Kemajlin në moshën me të mirë .

U vranë pse ishin shqiptar liridashes luftëtar dalëzotes atdheut , u vranë sepse Familja Vëlla Reshati vëlla Zaimi shoqëronin mbronin me jetet e tyre SHP UÇK së QPK Kryeministrin Hashim Thaçi lider historik i luftes dhe paqes .

Një jetë kjo derë e madhe kombit dha bukë barot e gjak sakrifice mbinjerezore për lirin tonë çlirimin e bashkimin kombëtar .

Oxhaku i kësaj familje nuk u shua jeta rifilloi me fitoren tonë shporrjen e armikut jugosllav flamuri kombëtar kuq e zi valonte në familjen Salihaj bastion Shqiptarizme .

Unë kam shkruar dhe me parë me lot në sy për këtë familje ikonë e mijëra shkrime kombëtare , kësaj familje me autoritet mbarëkombëtar i janë kushtuar lapidare libra Legjendja dhimbjes së heshtur me autor bacin Hasan Qyqalla dhe Mustaf Krasniqi dokumentar , poezi e këngë

Kjo familje me vlera kolosale gëzon autoritet ,gjithëandej viseve tona e mërgatë dhe është pasuri kombëtare e jona

Pas lufte vëlla Reshati mori me vëlla Zaimin motrat rrethin familjar mori persiper persëri edukimin shkollimin punesimin dhe ruajten nderin dhe ftyren karakterin e tyre të lartë

Bashkëndjejmë fuqishëm , kurrë nuk do harrojmë mizorit pansllaviste dhe çdo armiku

Pa gjakun e derdhur pa luftën martirizimin heroizmin tonë liria nuk do vinte kurrë andaj mirënjohja e përjetshme i takon UÇK-së Adem Jasharit

Lavdi familjes lavdimadhe Salihaj
Lavdi dëshmorëve
Rroftë Shqipëria

Erald Selca

Leave a Reply