Birçe Hasko aktori ynë legjendar

Birçe Hasko, ARTISTI I MERITUAR, MJESHTRI I MADH, aktori i dashur për të gjithë, që dikur ka punuar mësues në Memaliaj. Interpretimet e tij janë të paharruara, të gdhendura me mjeshtëri të lartë dhe mbresëlënëse në kohë, sikurse plastika e veçantë, batutat e spikatura në role të ndryshme:
Tosun Baçi te “Njeriu me top”, Sulo ballisti te “Kur zbardhi një ditë”, dajë Alushi te filmi “Dhe vjen një ditë”, nëntoger Muharremi te “Historiani dhe kameleonët”, tellalli Trifon te “Koncert në vitin 1936”, xha Malua te “Shkëlqim i përkohshëm”, shoku Sabaf te “Parrullat”, Teki Maliqi te “Vetmi”, Milua te “Shi në plazh” etj.
RESPEKT DHE MIRËNJOHJE E THELLË!

Leave a Reply