Znj.Ilirida Ismaili artiste e merituar dhe atdhetare e zjarrtë

Padyshim znj.Ilirida Ismaili nga Prishtina që është një poete recitatore dhe artiste eminente, e çmuar kudo në viset e Shqipërisë dhe mërgatë .

Terë jetën e saj ja ka kushtuar e kushton çeshtjes kombëtare artit kultures dhe progresit me interpretimin e saj brilant emocional dhe unikal duke nderuar nga kryetrimin Skënderbe te Adem Jashari , te plaga e kombit Çamëria

Ka berë mijëra interpretime maestrale në salla të tejëmbushura dhe gëzon autoritet në qarqe atdhetare kulturore dhe poetja e madhe e burgosura politike znj.Flora Brovina e çmon lart kontributin e Ilirides dhenë para lufte gjatë luftes çlirimtare të UÇK -së dhe në shtetëndertim

Znj.Ilirida është përkrahese e fuqishme e krahut çlirimtar z.Hashim Thaçi me trima tjerë dhe ka marrë pjesë në çdo aktivitet demonstratë për lirimin e tyre nga Europa fashiste .

Artistja e merituar , atdhetarja znj.Ilirida Ismaili ka vlera panumërta kombëtare kulturore njerëzore është ambasadore e denjë e Shqipërisë

Atë e gjejmë pothuajse në çdo vend Biblotekë nacionale , Prekazin madheshtor , Koshare Iliridë etj dhe prania e saj i jep akoma me shumë vlerë këtyre aktiviteteve .

Të paçim sa malet krenari e kombit divë e skenës

E.S