Erald Selca:Mos folni turqisht , greqisht e serbisht o të mjerë

Një pjesë e madhe e popullit tonë i dashuron xhelatet e saj sundimtaret mizor të saj otomanet greket serbosllavet etj e kjo flet se ne nuk kemi vetëdije kombëtare

Trojet arbërore të babait kombit Gjergj Kastriotit Skënderbeut janë shqiptare e jo paqavra turke , greke serbosllave arabe e iraniane o shqipefolesa të mjerë

Si nukju vje turp të folni turqisht në Prizrenin historik , në Pejë e Vushtrri si nuk ju vjen turp flisni serbisht në Prishtinë e gjetiu e në jug vendit tonë greqisht

Kurrë këto troje nuk ka pas turq grekë e ata ardhacake serbosllave janë pakicë , a keni ndjenja njerezore o mjerana antikombëtar ju që i doni përdhunuesit tuaj

Shqipëria dhe Kosova kanë dështuar bashke me shqiptaret në Malesi Kosovë Lindore Maqedoni e njē pjesë gyrbet me ruajt substancen kombëtare , identitetin tonë kombëtar europian civilizues .

Poeti ynë i madh Gjergj Fishta do mallkonte me të drejtë ata që përbuzin gjuhen shqipe kombin e tyre doket e zakonet e tyre .

Erald Selca