Mehmet Reçica -Mësuesi i Popullit të cilin e vrau okupatori serb

Me rastin e 7 Marsit Ditës së Mësuesit e hapjes së shkolles së parë shqipe në Korçë , kujtojmë breza të terë edukatoresh që u flijuan në trojet tona .

Një nga ata intelektual të shquar të kombit është i madhi i pavdekshmi tribuni popullor Mehmet Reçica i cili u rritë dhe edukua në një familje patriotike në Vranidoll të Prishtinës .

Mehmeti ishte veprimtar kombëtar , ishte i dashur e i afërt me nxënësit të cilet e kujtojn dhe sot me nostalgji këtë edukator të pashoq të cilin regjimi serb e vrau para 21 vjetesh , sepse armiku mendonte se duke vrarë mësuesit popullin tonë e vret ardhmerin tonë po dështoi sepse sot jemi të lirë fal mundit e gjakut derdhur nga populli martir dhe UÇK Legjendare .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *