Halit Coka ishte zemra e UÇK-së

HALIT COKA -TRIMI NGA KUKËSI QË RA HERO NË UÇK

Të gjitha luftërat e popullit shqiptar historikisht janë zhvilluar me karakter kombëtar , liridashes mbrojtës dhe çlirimtar .

Në këto luftëra nëpër Histori , gjithmonë janë rreshtuar ajka e kombit dmth shtresa më atdhetare e mbarë kombit dhe mërgates .

UÇK-ja e cila ja ktheu dinjitetin kombit tonë , ndonese e vogel në numër ajo pati në radhë veta djalerin e vajzerin më të mirë të kombit tonë , i tillë ishte dhe Haliti la Europen komoditetin familjen çdo gjë për t’u rreshtuar heret në 1998 në UÇK në ZOD , ku ra në sy diciplina e tij nderi i forte karakteri formimi .
E Gjejmë gjatë luftës në çdo betejë ,nga Reka e Keqe në Ratishe , Maznik Lug Baranit e Lug të Drinit .

Ishte ushtarak i lindur , bashkëluftëtaret e nderuar e kujtojnë me nder dhe mall si Agim Musëshabanj, Onkel Fredi, Hasan Alija i cili e donte dhe e kishte si vëlla , Istref Asllani etj

Heroi i Kombit Halit Coka , me Brigaden 131 Jusuf Gëvalla dhe atë 134 Bedri Shala ju shkaktuan humbje te medha forcave armike pushtuese serbe në teknikë dhe njerëz .

Kam pas fatin e nderin dhe vet ta njoh ndonese shkurt , fjalë miradije për Heroin tonë kanë ish Komandantet Daut Haradinaj , Gezim Ostreni , Ramush Haradinaj si dhe mbarë popullata jonë e cila e qau me lotë humbjen e birit të saj trim vigan strateg ushtarak i cili ra për të mos vdekur kurrë për çlirim dhe Bashkim Kombëtar .

Lavdi jetës dhe veprës kolosale të Halitit sypatrembur , Lavdi Dëshmorëve dhe martirëve .

Rroftë Populli Shqiptar dhe Bashkimi Kombëtar

Erald Selca

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *