Beat Coli ishte zemra e UÇK -së

Beat Martin Coli
Lindur me 04.03.1981
Biri i Martin dhe Vera Coli
Lindi e u rrit ne fshatin Bec Komuna e Gjakoves familje me nam e traditë
Beati nipi i nje patrioti te çeshtjes kombtare siq ishte Mic Coli
Nje burr bujar dhe mendje ndritur ne Dushkaje e ne Dukagjin.
Beati ne frymen e patriotizmit kombtar rroki armen dhe u rreshtua ne rradhet e Ushtris Çlirimtare te Kosoves.
me daten 12.03.1998 ne fshatin Jabllanic te Dushkajes ne kete streh te Shqiptarisë
ketu ishin themelet e lirisë
Si ushtar i dalluar ishte nen komanden e komandantit Maliq Nrecaj
Beat Coli djal Dushkaje trim drangu e kish lind nana per kete tok me luftu.
Ai kurr nuk u dorzu deri ne momentet e fundit qe per kete tok u fliju,
Ballë për ballë me forcat Serbe duke Luftu,
Por nje dite e kopshme ka qellu qe me 24.04.1999 zemra e tij ne perjetsi ka pushu
Menjeher shoket e luftes e kan rrethu hakun e tij katerfish ja kanë paguar

Lavdi Beat Coli
Dëshmor i Kombit Shqipëtar

Anton Antoni

Leave a Reply