Tregim emocionues nga Znj.Myrvete Haxholli për luftën

Vitet ‘98/‘99
Me kujtohet dimri, me kujtohet frika, me kujtohen tanket, me kujtohen uniformat e kaltra, me kujtohen tri motrat dhe dy vellezerit qe ishin me te vegjel se une, me kujtohen kolona te gjata te njerezve te derrmuar dhe pa destinacion te caktum. Me kujtohet shikimi i prinderve qe na ikte nga mungesa e pergjigjjeve. Me kujtohet nje fjali qe e kom degju ne mes kolones se gjate te njerezve dhe se kom harru kurr “ni zot e din a kena mu kthy gjalle”
Isha 16-vjeç…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *