Isa Boletini Legjenda e Shqipërisë -Erald Selca

Isa Boletini Komandanti i Lavdishëm shqiptar

Ushtaraku i madh dhe i lavdishëm i Kombit tonë i madhi e i pavdekshmi Isa Boletini pa dyshim është një nga figurat më të spikatura të historisë sonë kombëtare në luftë kundër hordhive otomane greke serbomalazeze e bullgare .

Ushtarak i përmasave botërore kreshnik malesh uragan i betejave për liri për Shqipëri , një nga themeluesit dhe ruajtesit e shtetit shqiptar të themeluar me 28 Nëntor 1912 në Vlorë ku kishte detyra veçanta të ruajtjes së Qeverisë rendit dhe ligjit .

Edhe diplomaci ishte vetëvetja nuk hezitonte ti thoshte mendimet e veta fuqive të huaja antishqiptare .

I vrarë pabesisht në pusi nga malazezet , Isa Boletini terë jetën e tij ishte kalores gjeneral Shqipërie dhe trim mbi trima tmerri i armiqëve gjakatar

Baca Isë na duhet punë shumë të jetësojmë idealet e juaja dhe brezave të terë për Bashkim Kombëtar

Shqipëria Enveriane e vuri ne libra dhe dokumentar në filma e këngë në sheshe e udhë !

Erald Selca

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *