Selca:Jashar Salihu një nga figurat më të lavdishme kombëtare

JASHAR SALIHU -FIGURË MADHESHTORE KOMBËTARE

Gjenerali , diplomati i shquar intelektuali i madh i burgosuri politik veprimtari i shquar i çeshtjës kombëtare njëri nga themeluesit drejtuesit e UÇK-së padyshim është një nga figurat më të shquara kombëtare të të gjitha kohërave .

Nuk duhet të jetosh gjatë , që të lesh vepra të mëdha kolosale gjigante pas vete siç la baca Jashar me familje e idealiste që bënë epokë lirie .

Komandanti famëmadh , udhëheqesi i madh e i lavdishëm Jashar Salihu na la ne herët lirinë për të cilen punoi gjithë jetën familjarisht e pa pak se na iku nga sëmundja e mallkuar .

Një jetë përpjekje luftë për edukim brezash si pedagog me emër i pathyshem në kazamate gjakatare Titiste Jugosllave , një jetë me laps dhe pushkë në duar për liri çlirim e Bashkim Kombëtar .

Ky Gjigant Kombëtar njeri kreshnik i pashem i dijshem fisnik trim strateg i kishte me së shumti hije uniforma e UÇK -së dhe thjeshtesia e tij me ne vegjelinë luftëtaret .

Emri i tij është i skalitur në zemrat e çdo patrioti baca Jashar është lapidar në shpirtin tonë , ai nuk ju besonte pollavrave dokrrave po vetëm luftës çlirimtare ku ishte në ballë të saj si truri i saj .

Baca Jashar ,si shumë personalitete heronjë kombëtar jetën e tij e jetoi për kombin andaj ky Lis Shqipërie është Nderi i Kombit dhe frymëzues brezash përjetësisht .

Erald Selca

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *